Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen

Gro Next: voorlichting Kennismaken met Kansrijke Start

Gegevens

Datum:
4 juni
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Gro Next

logo Gro Next

Trainers: Christa Hoeksema en Marlies Versprille/Sannemarije Ridder
Wanneer: dinsdag 4 juni 2024, 15:00 – 17:00 uur
Locatie: GGD Groningen, zaal 4, Hanzeplein 120 Groningen
Groepsgrootte: Maximaal 15 deelnemers
Doelgroep: WIJ-medewerkers in het Sociaal Domein, beleidsmedewerkers gemeenten, zorginstellingen, organisaties in geboortezorg en -begeleiding, vrijwilligers, buddy’s
Kosten: Gratis

 

De plaats waar je geboren bent, bepaalt je kansen in het leven. Armoede is overerfelijk en hardnekkig. Waar je wieg staat, bepaalt voor een groot deel de kansen in je leven. De kans om generatiearmoede te doorbreken, is door er zo vroeg mogelijk bij te zijn. Zelfs nog voor de geboorte, of zelfs vóór de conceptie van een kind. Het is immers bekend dat een baby die in de eerste 1.000 dagen van zijn leven blootstaat aan stress, slechte voeding, mishandeling of andere risicofactoren, met een achterstand aan het leven begint. Investeren in juist deze periode, levert enorm veel winst op.

In deze interactieve voorlichting leer je waarom de eerste 1.000 dagen van een kind zo belangrijk zijn voor de rest van zijn leven. Aan de hand van een casus bespreken we hoe Groningse professionals in de geboortezorg met elkaar samenwerken om kinderen een start mee te geven die zo kansrijk mogelijk is. We behandelen de methodes die de professionals inzetten om zwangeren en partners in een kwetsbare situatie en jonge ouders te ondersteunen. Daarbij leer jij wat jij kan bijdragen aan een kansrijke start als hulpverlener, beleidsmedewerker, mantelzorger, buddy, maatje of betrokken vrijwilliger.

Kijk ook op www.kansrijkestartgroningen.nl.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij! 

Verdere informatie over de deelname volgt na aanmelding ongeveer één week voor aanvang van de training. Voor de meeste fysieke trainingen geldt een maximaal aantal deelnemers. Wanneer dit is bereikt, plaatsen we de latere aanmeldingen op een wachtlijst. Bij geen afzeggingen wordt je deelname automatisch doorgezet naar de eerstvolgende training.
Wanneer je geplaatst bent, gaan wij er vanuit dat je ook komt. De trainingen zijn gratis, maar niet vrijblijvend. Mocht je verhinderd zijn, laat ons dit dan z.s.m. weten. Bij niet afmelden kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht.

Gro Next

Gro Next is een samenwerking van de gemeente Groningen, CMO STAMM, Moedige Dialoog Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Wij bieden professionals en vrijwilligers meer kennis aan over armoede. Om (nog) beter bewust te worden van wat het betekent om in armoede te leven en om signalen van armoede te herkennen. Bij Gro Next leer je hoe je mensen die in armoede leven goed kunt ondersteunen.

Meer kennis over minder armoede. Dat helpt ons om armoede te voorkomen en te bestrijden. Armoede raakt alle terreinen van het leven. Van gezondheid, stress, uitsluiting en schulden tot zelfvertrouwen, groei en eigen regie. Het is een vak apart om hierin het goede te doen

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06-11 89 17 92 (Elles Westervaarder).