Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Gro Next: Lezing Levens op de rand – Dr. Erik Meij

Gegevens

Datum:
25 januari 2022
Tijd:
15:00 - 17:00

Locatie

online

Organisator

Gro Next

Levens op de rand/Lives on edge, ervaringen van armoede in achterstandsgebieden

 

Datum: 25 januari van 15.00 tot 17.00 uur
Locatie: Online
Doelgroep: Professionals/WIJ medewerkers in het Sociaal Domein
Groepsgrootte: onbeperkt
Kosten: gratis deelname dankzij een bijdrage van de gemeente Groningen

Sociaal-ruimtelijke ongelijkheid ondermijnt het perspectief op een betere toekomst voor mensen die armoede ervaren. Dit is een zorgwekkende trend. Hoewel de oorzaken hiervan verweven zijn met de wereldwijde economische  vraagstukken, worden ze vooral gevoeld in de context van het dagelijks leven in steden, buurten en straten, met name bij en in intergenerationele armoede.

Erik Meij onderzocht de vraag waarom het niet lukt om mensen in armoede betekenisvol te betrekken bij de ontwikkeling van (armoede)beleid en interventies. Hij ontdekte dat over het algemeen onze interventies juist nieuwe vormen van ongelijkheid zichtbaar maakt en bestaande ongelijkheden worden geaccentueerd.

Erik Meij

Erik Meij is onderzoeker bij CMO STAMM binnen het team Armoede. Zijn promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen richt zich op het beter begrijpen van armoedebeleving in achterstandsgebieden. Een drieluik van studies biedt gedetailleerde inzichten in de leefwereld van armoede in verschillende contexten; Groningen stad, de Groninger Veenkoloniën en Calgary, Canada.

Mis dit niet en meld je aan:    ✔ Ik ben er bij! 

Vragen of op de hoogte blijven van ons aanbod? Neem dan contact op: gronext@moediggroningen.nl of 06 – 402 79 966 (Frieda Uphoff).